În perioada iulie – septembrie, sau chiar octombrie, în funcție de complexitatea intervențiilor, mai multe instituții de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din Timișoara vor beneficia de lucrări de reparații și amenajări.

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 24, sunt în derulare reparații interioare și se vor forma patru noi clase pentru grupa pregătitoare. Lucrările exterioare includ înlocuirea gardului, intervenții la spațiul verde și alte îmbunătățiri la curtea interioară.

De asemenea, Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 are în desfășurare lucrări de reabilitare completă pentru construirea unei noi grupe de creșă. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 31 se fac reparații interioare pentru amenajarea de noi săli de creșă, inclusiv înlocuirea rețelei electrice. În incinta Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” se efectuează reparații la grupul sanitar al căminului.

Pe perioada verii, sunt prevăzute și alte lucrări de amenajare și reparații:

 • Intervenții la fațadă, înlocuirea geamurilor și reparații interioare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 48.
 • Reparații interioare și construirea unei noi săli de creșă la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5.
 • Creșa nr. 8 va beneficia de lucrări de reparații interioare și înlocuirea rețelei electrice.
 • Lucrări de reparații interioare la spațiile de birouri și grupurile sanitare ale elevilor la Școala Gimnazială nr. 25.
 • Reparații interioare la sălile de clasă din incinta Școlii Gimnaziale nr. 24.
 • Reabilitarea sălii de bibliotecă la Școala Gimnazială nr. 27, amenajând o bibliotecă funcțională pentru elevi.
 • Lucrări de reparații interioare la hol și sălile de clasă la Școala Gimnazială nr. 4.
 • Reparații interioare la intrarea în corpul de școală, sălile de clasă și sala festivă la Școala Gimnazială „Rudolf Walther”.
 • Lucrări de amenajare exterioară la corpul clădirii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Leonida”.
 • Reparații interioare la grupurile sanitare din corpul B de școală la Liceul Teoretic „William Shakespeare”.
 • Reparații interioare la sala de sport, care va fi nou amenajată, la Liceul Tehnologic „Ion I.C. Brătianu”.

„Avem cel mai mare buget alocat acestui domeniu din istoria recentă a orașului nostru și investim în școli și în grădinițe din toate cartierele. Ne asigurăm că toți copiii, indiferent de zona în care locuiesc, beneficiază de șanse egale la educație, într-un mediu sigur, modern și prietenos. Avem programate în această vară și lucrări mari, unele care permit amenajarea de noi spații în care să învețe copiii, și lucrări mai mici, dar toate răspund la nevoile copiilor și personalului didactic”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Lucrările sunt programate să fie finalizate până la începutul anului școlar 2024-2025 și sunt finanțate exclusiv din bugetul local. Pentru reparațiile în licee au fost alocate 4,5 milioane de lei, iar pentru școlile gimnaziale și instituțiile preșcolare (grădinițe și creșe) sunt prevăzute 5,7 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *