Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 12 cetăţeni din Bangladesh, Egipt și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul, cetățean român, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele său s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 25 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România și transporta, conform documentelor, profiluri de termopan.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, doisprezece cetățeni străini, spun cei de la Poliția de Frontieră Timiș.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, Egipt și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, solicitanți de azil pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.