Asociația Proteszt lansează proiectul „Streetart x Arta – ateliere pentru copii”. Acest proiect le oferă copiilor ocazia de a explora lumea artei stradale în cadrul unor ateliere desfășurate la fostul Cinema Arta (Str. Iancu Văcărescu nr.18).
Proiectul propune organizarea unei serii de ateliere de inițiere a copiilor în street art pe durata evenimentelor City Celebration (16-18 august), urmat de un workshop mai amplu în septembrie-octombrie 2024. Prof. Corina Nani îi va ghida pe copii prin noțiunile de bază în ceea ce privește arta stradală, graffitti, pictura murală de mari dimensiuni – folosindu-se de arhitectura existentă în prezent la fostul Cinema Arta. La finalul atelierului, lucrările vor rămâne pentru a decora curtea locației.
Scopul proiectului este a iniția copiii între 6 și 16 ani în arta urbană, graffitti art și pictura murală stradală, accentuând implicarea lor activă în propunerea de idei de incorporare a unor elemente vizuale specifice în designul arhitectural de la Cinema Arta.
Trainerul implicat în proiect, conf. univ. dr. Corina Nani (https://corinani.art/) predă în prezent Design grafic, Comunicare, Estetica designului urban la Universitatea de Vest din Timișoara și a coordonat Festivalul Internațional de Street Art din Timișoara. Proiectul adresează și nevoia de educație în domeniul picturii murale, o temă despre care copiii nu au ocazia să învețe la școală, fiind încă insuficient cercetată. Proiectul „Streetart x Arta” este de asemenea o inițiativă esențială pentru revitalizarea fostului cinematograf și pentru implicarea tinerilor în activități culturale relevante și în cartierul Iosefin.
Pentru detalii suplimentare, vizitați pagina de internet și facebook-ul ProTeszt: https://www.facebook.com/proteszt / https://proteszt.ro/
Pentru înscrieri, apelați 0727868256. Atelierele de inițiere vor avea loc în data de 16 august, în intervalul orar 09:00–11:00 și 18:00–20:00, participarea fiind gratuită. Copiii înscriși vor avea între 6 și 16 ani și vor fi împărțiți în grupuri de lucru, în funcție de vârstă.
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
(P)