Procurorii au descins în această dimineață la Primăria din Giroc, la adresa unei societăți comerciale și la domiciliul unei angajate la primăria din localitate, într-un dosar de fals intelectual, abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane. 

Oamenii legii au ridicat mai multe documente de la toate adresele, iar la sediul societății comerciale s-a făcut și percheziția informatică. 

Surse din cadrul anchetei spun că una dintre adresele la care procurorii au descins este cea a arhitectei din localitate care lucrează la primărie. 

Procurorii au ridicat de la primărie mai multe documente, între care autorizații de construire pentru diferite complexe imobiliare. 

La acțiune au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, jandarmii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, dar și mai mulți ofițeri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a Poliției Județene. 

“La data de 4.10.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice-I.P.J Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară la sediul unei instituții din Giroc, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul unei persoane fizice.

Activitățile fac obiectul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu,fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane.

Perchezițiile au fost efectuate în scopul identificării înscrisurilor privitoare la eliberarea unor autorizații de construire, susceptibile a fi false.

În urma efectuării celor 4 percheziții, au fost identificate și ridicate înscrisuri, precum și dispozitive electronice folosite la comunicarea și stocarea de date informatice, care pot constitui mijloace de probă în cauză” precizează IPJ Timiș.