A început tabăra de creație CODRU Land Art. 10 artiști, studenți, masteranzi și absolvenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara, dar și elevi și profesori din cadrul Liceului de Arte Plastice, sunt până în 21 iulie la Pădurea Bistra. Împreună vor crea instalații imersive din materialele strânse în urma ecologizării Pădurii Bistra.

Acțiunea este găzduită de L’iziera Park, parteneri în implementarea proiectului. La finalul taberei de creație aici va fi organizat vernisajul expoziției. Vlad Bîrnoagă, Denis Cristorian, Ilie Duță, Vlad Emană, Alexandru Filip, Andrei Grigore, Ștefania Iakab, Ana Messer, Sorin Valea și Tudor Udroiu sunt cei 10 artiști care. Elevii Andrei Oltean, Alexandru Pop, Adme Strumberger, Ioana Gherman și profesorul lor, Amalia Blezniuc vor participa la procesul de creație și vor învăța tehnici noi. Acțiunea este coordonată de Elena Aronoaie-Adorian și Dan Vișovan. Lucrările vor fi expuse între 25 – 27 august la CODRU Festival.

„Cunoscută la începuturi sub denumirea de Earth Art, Earth Works sau Environmental Art, ca într-un final să se conceptualizeze în expresia Land Art, această abordare artistică reprezintă un demers vizionar în apropierea omului de natură. Procesul artistic se naște în libertatea peisajului și se definește din responsabilitatea față de acesta. Celor 10 artiști le revine datoria de a fi sinceri, autentici și deschiși în prelucrarea materiei, iar exprimarea lor trebuie să fie simplă și naturală. Cele 10 lucrări rezultate în urma procesului artistic vor avea toate în comun tema explorării naturii în contextul actual”, a spus Elena Adorian-Aronoaie, director creativ CODRU Festival.

Acțiunea este bazată pe cei patru piloni de dezvoltare CODRU Festival: artă și cultură, educație, divertisment și sustenabilitate. Proiecul este cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Ghiroda, realizat în parteneriat cu L’iziera Park, Liceul de Arte Plastice și Facultatea de Arte si Design Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Clasat în Top 10 Medium Festivals în Europa, CODRU Festival revine în 2023 artiști renumiți internațional din toate genurile muzicale. Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea, Paraziții, Șatra Benz, Coma, Implant pentru Refuz & Quartet, Dirty Shirt, Luna Amară, Amuly, Culture Shock și Alex Super Beats sunt primii artiști care vor cânta la cele cinci scena ale CODRU Festival 2023.