Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei a avut o reacție pe pagina sa de Facebook despre evenimentele întâmplate cu mașina de serviciu a șefului de la piețe. 

“Condamn public orice act de violenţă, fizică sau verbală, cu atât mai mult actele de vandalism sau de ameninţare, precum şi pe făptuitorii lor. La fel cum condamn orice act prin care o persoană încearcă să beneficieze de pe urma unor astfel de evenimente. […] Este al patrulea caz de incendiere a unui autoturism în Timişoara, în ultimii ani, precedentele trei nefiind soluţionate nici până în ziua de azi” a spus Tabără. 

De asemenea, viceprimarul califică drept inadmisibilă încercarea șefului de la piețe de a arunca nume în spațiul public în încercarea de a găsi vinovați. 

“Pentru că am îndrăznit să arăt că SC Pieţe SA nu merge în direcţia bună, că nu există un plan de dezvoltare, că nu există o strategie pentru ceea ce înseamnă pieţele simbol al Timişoarei, Iosefin, Piața 700 şi Badea Cârţan, am devenit suspect oare fiindcă eu susțin că aceste piețe trebuie modernizate, iar producătorii şi comercianţii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale, ca cetăţenii să beneficieze de marfă de calitate, în condiţii de igienă, ca Piaţa de Gros să poată să-şi desfăşoare activitatea corect […] dreptatea nu se face prin răzbunare sau ameninţare, ci prin intermediul legii, prin instituţii cu atribuţii în acest sens” adaugă Cosmin Tabără. 

Viceprimarul spune că Primăria Timișoara este cea prejudiciată în acest caz deoarece mașina incendiată aparține societății de piețe. 

“Mașina de serviciu este de serviciu şi nu personală, drept urmare sunt convins că nu avea foaia de parcurs completată sau alte acte care să vă dea dreptul să o folosiţi în interes propriu. Așadar mașina de serviciu nu avea ce căuta acolo! Ca să înțelegeți mai bine, eu vin la serviciu cu maşina personală, pe benzina plătită de mine și nu de timișoreni. Declaraţiile dv. se contrazic cu cele ale ISU, iar dacă spuneţi că aţi găsit ”o cârpă îmbibată cu motorină” sub o maşină incendiată, sfidați, deopotrivă inteligenţa oricui, dar mai ales legile fizicii. Fiindcă cel puțin astăzi, nu a fost descoperit nici un material textil care să reziste unui incendiu” a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.