Peste 200.000 de timișoreni și turiști au ales anul trecut călătoria cu vaporul în sistem public de transport. Vapoarele leagă orașul de la est la vest și retur, iar din 1 martie s-au întors la apă. Asta după ce pe timpul iernii au fost scoase din port și duse la revizie. Ambarcațiunile au fost cumpărate cu bani europeni, un milion de lei bucata.

Vapoarele din Timișoara circulă doar primăvara, vara și toamna pentru că iarna există riscul ca apa din râul Bega să înghețe. De la 1 martie acestea s-au întors pe traseu, iar călătorii le-au folosit încă din prima zi. Pentru doamnele și domnișoarele care au trecut pragul ambarcațiunilor, angajații STPT au avut și un cadou, un mărțișor.

„De azi de la întâi, spunem și la mulți ani domnișoarelor și doamnelor, reluăm activitatea de luni până vineri cu două nave de transport pasageri începând de la 7 dimineața, 7 și 11 minute, respectiv 7 și 6 minute, iar pe weekend fiind cererea foarte mare cu 3 nave de pasageri“ a declarat Lucian Manea, căpitan.

În ciuda scumpirilor, prețul biletului a rămas neschimbat, un leu pentru o călătorie. Anul trecut STPT a înregistrat o creștere cu 20% a celor care au folosit această metodă de transport.

„Anul trecut față de acum 2 ani stăm mult mai bine, mai exact, am avut peste 200.000 de călători care au apelat la această modalitate de transport în comun, dar și pentru transport de promenadă” a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al Societății de Tranport Public din Timișoara.

Graficul vaporașelor poate fi urmărit pe www.stpt.ro, la secțiunea Orare – linii vaporetto și în stațiile de pe Canalul Bega.