Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş „GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU”, o nouă campanie de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat/gradat profesionist în activitate.

Astfel, campania de recrutare este organizată pentru ocuparea a 4159 de locuri, disponibile în unitățile militare din 34 de județe și municipiul București, din care, pentru județul Timiș sunt disponibile un număr de 56 de locuri concentrate în localitățile Timișoara – 48 de locuri și Giarmata – 8 locuri, cu mențiunea că cei care doresc să candideze pentru ocuparea unui loc de soldat/gradat profesionist o pot face pentru oricare din cele 4159 de locuri scoase la concurs. Termenul limită de înscriere a candidaților este  data de 16.06.2023.

Pentru a ocupa un loc din cele disponibile candidații vor susține o serie de probe de selecție (evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice și examinarea medicală), urmând ca apoi aceștia să fie repartizați  în fucție de opțiunile exprimate. De asemenea, reamintim tinerilor timișeni că în continuare se fac înscrieri pentru învățământul universitar și postliceal militar.

Pentru învăţământul universitar militar, pentru cele 225 de locuri disponibile pentru anul de învățământ 2023-2024, termenul limită de înscriere este data de 31.05.2023. Se pot înscrie  elevii claselor a XII-a precum și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în cursul anului 2023 (24 de ani pentru opțiunea ”aviaţie – piloți”). 

Pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor  pentru cele 1460 de locuri (447 locuri pentru maiştri militari  şi 1013 locuri pentru subofiţeri) termenul  limită pentru înscrierea candidaților, este data de 02.06.2023.

Înscrierile se pot face, pentru categoria soldat/gradat profesionist,  doar la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş, iar pentru învăţământul universitar și postliceal militar înscrierile se pot face prin accesarea platformei de înscriere online, de pe site-ul https://www.recrutaremapn.ro, sau personal la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU” din Timişoara, Piaţa Libertăţii nr.7 luni, miercuri, joi şi între orele 08.00-16.00 , marţi între orele 10.00-18.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0750715067 sau 0256293757.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale la adresa www.mapn.ro sau www.recrutaremapn.ro sau pe pagina proprie de facebook: Centrul militar zonal Timiş.