Vremea nesperat de caldă vine la pachet cu probleme. Din cauza temperaturilor de vară, marile orașe s-au umplut de căpușe, țânțari, muște și alte insecte. Medicii spun că sezonul a început cu cel puțin o lună mai devreme și că au avut cazuri de acest fel încă de luna trecută.

La Timișoara, s-a derulat o campanie de eliminare a căpușelor, în perioada 2-6 aprilie 2024. Au fost efectuate stropiri în parcuri, locuri de joacă, pe malurile Begăi și în zona bălților, pe o suprafață cumulată de peste 2 milioane de metri pătrați.

Tratamentele au fost efectuate terestru, cu produse avizate de Ministerul Sănătății și cu personal calificat. În teren au acționat 6 echipaje.

În perioada 15-25 aprilie 2024, Primăria Municipiului Timișoara anunță că va efectua tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului. Tratamentele vor fi efectuate terestru, între orele 21:00 – 6:00. Recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, iar locuitorilor, să evite zonele în care se acționează.