Este vremea extremelor în Banat. După zile cu temperaturi de 20 de grade și mult soare, vremea a schimbat foaia. În Timiș a nins, iar vântul a bătut cu putere, iar autoritățile din Caraș-Severin se tem de inundații. Este cod portocaliu pe mai multe râuri. 

Un camion care circula pe Drumul Național 59A, între Cărpiniș și Becicherecu Mare a fost trântit la pământ de rafalele puternice. Șoferul a reușit să scape cu viață, însă șpseaua a fost blocată mai bine de 17 ore până când o macara a venit să mute de pe drum mastodontul încărcat cu frigidere. 

Vântul a suflat cu putere peste tot, media rafalelor în județ a fost de 55 de km/ h, iar în Timișoara și Jimbolia vântul a ajuns și la 65-70 de kilometri pe oră, spune Silvia Barbu de la Centrul de Meteorologie Banat-Crișana. 

Hidrologii nu au nici ei vești bune, din cauza precipitațiilor apele au crescut și avem valabile 2 avertizări, cod galben și portocaliu. Codul galben este valabil până miercuri la miezul nopții și vizează aproape toate răurile din vestul și sud-vestul țării. Codul portocaliu este valabil până miercuri la orele prânzului, iar vizate sunt bazinele râurilor Nera, Caraș și Cerna. 

Foto: DRDP Timișoara