Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, judeţul Timiș, au depistat în acest weekend, unsprezece cetăţeni străini intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale.

În urma acţiunii, au fost depistaţi în apropierea localității de frontieră Gaiu Mic, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, șapte cetățeni străini care se deplasau pe jos, spre linia de frontieră.

Și a doua zi au mai fost depistați alți patru cetățeni străini în apropierea frontierei cu Serbia. La scurt timp, a fost oprit la ieșirea din localitatea de frontieră Gherman, un cetățean român care ar avea legătură cu transportul celor patru cetățeni străini.

Cetățenii străini cât și cetățeanul român au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că cetățeni străini din ambele cazuri provin din Nepal, având vârste cuprinse între 23 și 39 de ani. Aceștia au intrat legal în România și au declarat faptul că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cetățenii straini și de trafic de migranți față de cetățeanul român, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.