Două prestigioase instituții muzicale din vestul țării colaborează artistic în cel mai important eveniment al Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. Pe 17 mai 2024, concertul vocal-simfonic va aduce împreună Orchestra Simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de Corul Academic al Filarmonicii Arad.

Vineri, de la ora 19:00, la Sala Capitol, vom audia Uvertura de concert „In the South”, op. 50 de E. ELGAR și Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră de R. VAUGHAN WILLIAMS, lucrare al cărei solist va fi violistul RYSZARD GROBLEWSKI. Încheierea concertului va fi una grandioasă cu o desfășurare impresionantă de forțe artistice. 200 de artiști din cadrul celor două filarmonici vor interpreta Cantata „Belshazzar’s Feast” de WILLIAM WALTON. Solist va fi baritonul BOGDAN BACIU.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul GEORGE JACKSON. Corurile filarmonicilor din Timișoara, resprectiv Arad sunt pregătite de maeștrii IOSIF TODEA și ROBERT-DANIEL RĂDOIAȘ.

Biletele pentru concert pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/dgGHV

Alte două evenimente au loc în această săptămână, la Filarmonica Banatul Timișoara. Miercuri, 15 mai 2024, străbatem lumea în lung și în lat prin intermediul muzicii interpretate de Cvartetul GENTIS. Călătoria muzicală destinată copiilor și tinerilor începe la ora 15:00.

Recitalul educativ Destinații muzicale are loc la Sala Capitol, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul nostru, de la casierie și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/GQVW5

Joi, 16 mai, de la ora 19:00, în minunata Sinagogă din Cetate, unul dintre talentații tineri artiști timișoreni va susține un recital de pian în cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. În program, lucrări de R. SCHUMANN, W. A. MOZART și G. LIGETI.

Bilete: https://shorturl.at/gFG04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *