Asociația Proteszt organizează microstagiunea „INdependent@TM” pentru a reflecta contextul local al artelor performative post-2023. În cadrul acestui eveniment, trei spectacole timișorene vor fi prezentate, două dintre ele realizate în 2023, când Timișoara a fost Capitală Culturală Europeană, iar al treilea va fi o premieră.

Spectacolul „The Story of Lost Stories” al Trupei Unfold Motion

Pe 23 mai, la ora 17.30, Casa Tineretului va găzdui spectacolul de dans contemporan „The Story of Lost Stories”, coregrafiat de Lavinia Urcan și prezentat de trupa Unfold Motion. Distribuția include: Diana Abdo, Teodor Cauș, Sara Ghilezan, Vika Medvedeva, Sebastian Teodorovici și Carolina Țapoc. Biletele pot fi achiziționate înainte de spectacol sau online pe platforma iabilet.ro, cu prețuri începând de la 22 lei. Spectacolul explorează poveștile și preconcepțiile din copilărie care ne influențează relațiile și comportamentele ca adulți, utilizând întâmplări reale din viețile dansatorilor.

„Monoloagele Solitudinii” Prezentat de Compania Arte-Factum

Compania independentă Arte-Factum va prezenta pe 25 mai, de la ora 19.00, spectacolul „Monoloagele solitudinii”, regizat de Kocsárdi Levente și scris de Simona Donici. Acest spectacol intim și sensibil abordează tema izolării și alienării în mediile urbane moderne. Distribuția include: Fall Ilona, Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teo Cauș, Ana Andone și Serena Voaideș. Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro, cu prețuri începând de la 30 lei.

Premieră: „Foamea” de la Teatrul Basca

Microstagiunea se va încheia pe 26 mai, la ora 16:00, la sediul Basca, cu premiera spectacolului „Foamea”, regizat de Alina Ilea și bazat pe textul lui Charalampos Yannou. Piesa explorează relațiile complicate într-o familie care își negociază dovezile de afecțiune. Distribuția include: Ana Maria Ursu, Bogdan Spiridon, Otniel Floruț și Ana Maria Cojocaru. Biletele pot fi achiziționate la fața locului sau online pe platforma iabilet.ro.

Traducere și Întâlnire de Tip Masă Rotundă

La toate cele trei spectacole va fi asigurată traducere în limbile engleză și maghiară. În plus, Asociația Proteszt va organiza o întâlnire de tip masă rotundă pe tema (In)dependent după 2023, unde vor participa artiștii trupelor menționate și alți operatori culturali din zona artelor performative din Timișoara. Evenimentul va avea loc miercuri, 22 mai, de la ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar din Timișoara.

Imagini: Cristian Țecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *