Se circulă cu dificultate pe Drumul Național 6 la Dealul Cirăgău. Asfaltul s-a rupt în două, iar polițiștii au instituit restricții între localitatea Plugova și intersecția DN6 cu DN57B. Șoseaua fusese proaspăt asfaltată săptămâna trecută. 

Pe o porțiune de aproximativ 300 de metri sunt fisuri la partea carosabilă, fapt ce a dus la o diferență de nivel care afectează circulația rutieră. În zonă a fost instalată semnalizare rutieră temporară, iar două echipaje din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin acționează pentru dirijarea circulației și prevenirea evenimentelor în trafic, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin. 

Și reprezentanții de la Drumuri și Poduri Timișoara au venit cu precizări: Drumarii efectuează lucrări pentru remedierea provizorie a situației. În zonă a fost instituită restricție rutieră temporară, la 30 km/h.

Săptămâna trecută au fost executate lucrări de remediere la tasarea produsă în zona dealului Plugovei, tasări apărute după ploile abundente din ultima perioadă. Au fost executate lucrări pentru șanțuri de gardă, un dren longitudinal de 50 metri lungime, excavații, drenuri transversale pentru captarea infiltrațiilor de apă din sistemul rutier, apoi s-a refăcut sistemul rutier cu geotextile, piatră brută, balast, strat de piatră spartă și trei straturi de asfalt. 

Drumarii intervin în regim provizoriu, urmând să fie realizată o expertiză geotehnică pentru a vedea care este cauza cedării. 

Conducătorii auto au precizat pe rețelele de socializare că sensul spre Timișoara este foarte aglomerat. Sunt cozi de mașini până în apropiere de Băile Herculane.