După moartea fulgerătoare la doar 54 de ani a lui Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, aleșii locali au propus un proiect de hotărâre prin care, acesta să primească titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei, post-mortem. Proiectul cuprinde și un amendament, prin care se stipulează faptul că o stradă din municipiu va primi numele lui. 

În decursul celor 54 de ani de viață, Adrian Orza s-a implicat activ în viața comunității din dorința de a face bine semenilor săi. A crescut și s-a format în Timișoara, a absolvit în 1987 Liceul de Matematica-Fizica nr. 1 (Liceul de Informatică Grigore Moisil) din Timișoara, în 1994 – Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice Timișoara, iar în 1997 Facultatea de Management în Industrie și Transporturi din cadrul aceleiași universități.

Începând cu anul 2000, timp de 12 ani, a fost ales viceprimar al municipiului Timișoara, având apoi încă două mandate ca și consilier independent în cadrul Consiliului Local Timișoara, fiind singurul independent din istoria postdecembristă a orașului.