Reprezentanții Societății de Transport Public din Timișoara se pregătesc să primească în depoul din Dâmbovița încă 4 autobuze electrice, din totalul de 44. Autobuzele sunt chiar acum, în drum spre Timișoara și au fost fotografiate pe Autostrada A1 în zona Deva de un cititor newsvest.ro căruia îi mulțumim.

Până acum, în Timișoara, au ajuns 19 autobuze electrice, iar cu cele nou-venite vor fi 23. Primele două au intrat deja pe traseu, pe linia 33, după mai multe teste, iar restul vor intra treptat pe liniile Express 2, 1 și 7. Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că până la finalul lunii octombrie, toate cele 44 de autobuze vor ajunge în oraș, iar după efectuarea testelor vor intra pe traseu. De asemenea, la depoul STPT din Dâmbovița, se va construi o plaformă de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Autobuzele Karsan au o lungime de 18 metri și o capacitate mărită față de autobuzele existente, 50 de locuri pe scaune și 155 în picioare. Sunt dotate cu climă, sistem inteligent de ajutor pentru persoanele cu handicap, iar interiorul este realizat dintr-un material rezistent la grafitti și vandalism.

Banii provin din Programul Operațional Regional în proporție de 98% (170 mil. lei), iar restul de 2% sunt asigurați prin finanțare de la bugetul local.