Polițiștii din Caraș-Severin au fost mobilizați de urgență pentru a identifica o persoană despre care se credea că ar fi în pericol, în urma unui apel anonim la numărul de urgență 112. Apelul a fost recepționat la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin în jurul prânzului, însă legătura s-a întrerupt brusc, fără ca apelantul să poată furniza suficiente informații.

În scurta conversație cu operatorul STS, apelantul a reușit să menționeze că se află în zona Băile Herculane și că este “închis de cineva”, o situație care a declanșat imediat o alertă de maximă urgență. Din nefericire, semnalul telefonic s-a pierdut și nu a mai putut fi restabilit.

Având în vedere gravitatea situației, polițiștii din Centrul Operațional au lansat o amplă acțiune de căutare. Echipe din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane, coordonate de șeful poliției locale, împreună cu polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi, au desfășurat verificări amănunțite. Printr-o investigație rapidă, au aflat că apelantul ar fi un bărbat de 48 de ani din județul Teleorman și au contactat colegii de la IPJ Teleorman pentru colaborare.

Deși polițiștii din Teleorman nu au reușit să identifice persoana la domiciliu, eforturile de căutare au continuat la mai multe unități de cazare din Băile Herculane. În cele din urmă, bărbatul de 48 de ani, cel care a efectuat apelul, a fost găsit și identificat.

Investigațiile au relevat că acesta s-a cazat pe 24 iunie 2024 la o unitate de cazare turistică din Băile Herculane și, pe fondul consumului de alcool, a apelat în mod nejustificat numărul de urgență 112 pe 26 iunie. Bărbatul nu și-a mai amintit motivul apelului și a adormit imediat după întreruperea convorbirii.

Pentru că a alertat echipajele de intervenție în mod nejustificat, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *