Naționala României a obținut calificarea în optimile de finală ale campionatului, după remiza 1-1 cu Slovacia într-un meci tensionat, disputat miercuri seara.

În Timișoara, mii de suporteri s-au adunat în Piața Libertății pentru a urmări partida pe un ecran gigant. Atmosfera a fost electrizantă, fanii au scandat și și-au susținut eroii de pe teren.

După fluierul final, mulțimea de suporteri s-a mutat în Piața Victoriei, unde sărbătoarea a continuat. Timișorenii au celebrat performanța echipei naționale cu cântece și dansuri. 

Naționala României a încheiat ultimul meci al grupei cu un egal, scor 1-1, împotriva Slovaciei, în timp ce Ucraina și Belgia au remizat 0-0. Astfel, România a terminat pe primul loc în grupa E. Până acum, echipa națională a trecut de faza grupelor Campionatului European o singură dată, în 2000, când a ajuns în sferturile de finală, obținând cea mai bună performanță. În edițiile din 1984, 1996, 2008, 2016 și 2020, România a fost eliminată în faza grupelor, iar la celelalte ediții ale competiției continentale nu s-a calificat.

Imagini: IPJ Timiș 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *