În contextul unei veri anunțate a fi secetoase și caniculare, Aquatim face un apel urgent către consumatori să evite utilizarea apei potabile din rețea pentru udatul grădinilor. Compania subliniază că sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat exclusiv pentru consumul menajer al populației, iar utilizarea excesivă în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea tuturor clienților.

Aquatim avertizează că folosirea apei potabile pentru grădini poate duce la restricții în distribuția apei, mai ales în contextul reducerii debitelor de apă din cauza secetei. În situații de criză, utilizarea apei potabile pentru irigarea grădinilor constituie contravenție și se sancționează conform legii.

Compania oferă și soluții pentru posesorii de grădini. Aquatim recomandă instalarea de bazine pentru captarea apei de ploaie sau forarea de puțuri de mică adâncime. Utilizarea unei pompe acționate de un motor de 1 kW pentru extragerea apei din puțuri poate reduce costurile energetice semnificativ, fiind de șapte ori mai ieftin decât costul apei potabile.

Din păcate, au fost descoperite și cazuri în care utilizatorii au încercat să ocolească contorul pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă. Aquatim reamintește că aceste acțiuni constituie infracțiune și se pedepsesc conform legii, creând disconfort și prejudicii altor consumatori din rețea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *