Mișcare politică la vârful județului Timiș. Președintele Consiliului Județean Timiș și fostul lider al filialei județene a PNL, Alin Nica a anunțat, marți, la orele prânzului, într-o conferință de presă că se alătură lui Ludovic Orban în Forța Dreptei. 

Schimbarea survine scandalului imens iscat în PNL Timiș, după ce liderii de la București au decis candidatura PSD la Consiliul Județean și înlăturarea lui Nica de la șefia partidului. 

“Am făcut pasul către cea mai autentică formațiune liberală care a rămas pe scena politică din România deoarece sunt un om de dreapta. Vă mărturisesc că a fost o decizie extrem de grea, însă nu am avut de ales. Practic, cei de la București m-au exclus de facto din PNL, deoarece Ciucă și Bode l-au făcut pe Simonis eroul PNL Timiș. Practic, prin această operațiune specială a PSD de anexare a PNL în Timiș, și nu numai în Timiș, ne apropiem foarte mult de modul de acțiune sovietic” a precizat Alin Nica în fața jurnaliștilor. 

Ludovic Orban a declarat că poartă discuții în acest moment cu colegii din alianța de dreapta, compusă din PMP, USR și Forța Dreptei, pentru a-l desemna pe Alin Nica, drept candidat al întregului pol de dreapta din Timiș. 

“Am convingerea că Alin Nica e un candidat redutabil pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Am convingerea că Dominic Fritz e un primar care a demonstrat în cei patru ani în care a acționat ca și primar că e un primar care are viziune și care poate să ofere Timișoarei dezvoltarea pe care o merită fiecare timișorean” a declarat Ludovic Orban. 

Alin Nica a precizat că în perioada următoare va anunța primarii și liderii de filiale locale din PNL care i se vor alătura în noua formațiune politică a lui Ludovic Orban. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *