Alin Nica și Dominic Fritz au anunțat tandemul pentru alegerile din 9 iunie. În cadrul unei conferințe de presă, aceștia au anunțat că sunt susținuți pentru un nou mandat de polul de dreapta compus din USR, PMP și Forța Dreptei. Acest lucru vine la doar o săptămână, după ce Nica a fost destituit din funcția de conducere a PNL Timiș de către liberalii de la centru.

„Am agreat că vom candida pe o listă comună, USR, PMP și Forța Dreptei și am agreat peste tot în județ să candidăm în formulele câștigătoare pentru a bate un partid unic, PSD-PNL (…) Adevărul este că a existat o colaborare bună între PNL și USR la nivel județean, USR a dat și încă dă un vicepreședinte la nivel județean și la nivel de Timișoara, PNL a dat un viceprimar. Am reușit să rezolvăm mai multe probleme administrative împreună” a declarat Dominic Fritz.

Dominic Fritz a mai precizat că există o paritate de locuri pentru lista de consilieri județeni între USR și Forța Dreptei, însă pentru locurile eligibile, scaunele se împart astfel: USR 8 locuri, Forța Dreptei 6 locuri și PMP un loc.

„Suntem aici din necesitatea de a contracara pericolul PSD-PNL, suntem aici să apărăm valorile în care credem (…) Au fost patru ani în care am avut și contre și disensiuni, dar mă bucur că am găsit cu toții maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în fața pericolului major pe care îl avem înainte. Știu că este reală dorința de a ne separa, de a înfiripa între noi îndoiala, de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre alții în trecut și știu că am făcut greșeli, fiecare dintre noi suntem supuși erorilor, dar ceea ce vă pot spune foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timișoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am avut-o în trecut” a declarat Alin Nica.

Alin Nica a mai precizat că mulți primari PNL din Timiș vor îndemna votanții să susțină Alianța Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie, însă nu a dat nume.