Cazul fetiței de 4 ani, decedată la Mașloc, în timp ce era în grija unei asistente maternale se lasă cu controale și cereri de demisii. 

După ce Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a cerut Consiliului Județean Timiș, entitatea responsabilă de administrarea DGASPC Timiș, să evalueze funcționarea instituției și să ia în considerare, în conformitate cu prevederile legale, posibilitatea demiterii conducerii DGASPC, Alin Nica trimite corpul de control al președintelui la instituția din subordine. 

“Am solicitat să se ia toate măsurile astfel încât să se elucideze acest caz și din punct de vedere administrativ și în ceea ce privește partea penală este treaba poliției […] trimit și corpul de control al președintelui acolo ca să văd care este situația, sigur raportul Agenției este foarte important și punem preț pe el” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Vă reamintim că în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2023, o fetiță în vârstă de patru ani a decedat. Aceasta se afla sub îngrijirea unei asistente maternale din localitatea Mașloc, care era văduvă de mai mult timp. Potrivit informațiilor furnizate de IPJ, la momentul respectiv, în timpul nopții, fetița a încercat să bea apă și, încercând să ajungă la sticlă, a căzut între pat și un dulap. Inițial, părea că a suferit doar o contuzie și se simte bine. Dimineața următoare, fetița a decedat din cauza hematomului produs în urma căzăturii.