După operațiunea „în forță”, denumită la vremea ei „garajiada” a administrației conduse la Nicolae Robu, Primăria Timișoara are în plan să mai dărâme garaje din 5 cartiere ale Timișoarei. Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local, însă discuțiile s-au lăsat cu scântei.

Cartierele vizate sunt Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor. Garajele sunt în mare parte nefolosite sau folosite în alte scopuri decât parcarea autoturismelor. Majoritatea sunt degradate, cu aspect impropriu, spun cei din primărie.

Aceste terenuri vor fi declarate ca fiind de interes public local, pentru a se putea demara procedura de demolare a garajelor. Sunt vizate 231 de garaje. În locul acestora se vor amenaja locuri de parcare, spații verzi, căi de acces și trotuare. De asemenea, vor fi plantați arbori pentru umbră pe timpul verii, precum și platforme pentru pubele și adăposturi pentru biciclete. Acolo unde spațiul permite, se vor amenaja spații de joacă pentru copii.

„Avem, mai ales în cartierele de blocuri, o mare presiune pentru mai multe locuri de parcare, dar și pentru amenajarea de spațiu public de calitate. În această etapă, intervenim în cinci cartiere din Timișoara, unde am început procedurile legale pentru desființarea de baterii de garaje. Urmează demolarea a peste 230 de garaje, curățarea și reamenajarea zonelor. Estimăm crearea a peste 300 de locuri de parcare, dar și plantarea de arbori și amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Sunt vizate de procedura de declarare a interesului public local:

  • zona străzilor Felix și Cugir – cartier Aradului
  • zona Intrarea Sunetului – cartier Lipovei 
  • zona străzii Silistra  – cartier Lipovei 
  • zona străzii Martir Gheorghe Nuțu Ioțcovici – cartier Lipovei 
  • zona străzii Eugen Pop –cartier  Modern 
  • zona Intrarea Munților – cartier Șagului 
  • zona străzii Meziad –  cartier Girocului 

Niciunul dintre consilierii locali prezenți în cadrul ședinței online de marți, care a avut loc la ora 17:00, nu s-a opus propunerii. Cu toate acestea, au avut loc discuții premergătoare votului între Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei care a „apreciat” faptul că în an electoral, administrația Fritz abordează acest subiect. Interpelaări pe subiect a avut și consilierul local Roxana Iliescu,

One thought on “Mai țineți minte „garajiada”? Parcări în loc de garaje în 5 cartiere ale Timișoarei”

Comments are closed.