Nu trece săptămână fără un accident cu victime pe Calea Șagului, mai exact Drumul Național 59, ieșirea/ intrarea în Timișoara dinspre Șag. 

Șoseaua cu 2 benzi pe sens este în visteria administrației locale de câțiva ani, iar cei de la primărie sunt responsabili cu amenajările rutiere, dar și cu întreținerea drumului. 

Șoseaua nu are trotuare și nici intersecții sigure, spun antreprenorii din zonă, care se plâng că nu sunt băgați în seamă de reprezentanții primăriei. Între timp, acolo au loc săptămânal accidente. 

“Am transmis aproximativ 8 notificări în ultimii 3 ani de zile. Răspunsurile au fost foarte neclare din punctul nostru de vedere. Mai mereu s-a încercat evitarea unui răspuns concret la solicitarea noastră de montare a unor separatoare de sens sau implementarea unei intersecții de tip sens giratoriu într-un loc unde aproximativ 600 de angajați trebuie să vireze la stânga spre Timișoara. În fiecare zi la ora 17 când se termină programul de lucru traversăm 4 benzi pe un drum european intens circulat. Primăria Municipiului Timișoara, mai ales noua administrație ne-a lăsat impresia că evită în a acționa imediat pentru a spori siguranța cetățenilor” a declarat Cristian Muscă, antreprenor din zona Șagului. 

Marți după amiază, trei persoane care voiau să vireze stânga și să circule spre oraș au ajuns la spital, în urma unui accident rutier. 

“Ne-am simțit sfidați pentru că nu iau act de cererile celor din industria timișoreană […] Cunoaștem că am adus la cunoștința unor funcționari publici de o problemă reală care este și dovedită prin întâmplări și ne gândim serios la anumite demersuri care să îi tragă la răspundere pentru că nu au acționat, chiar și cu măsuri provizorii” a mai declarat Cristian Muscă, antreprenor din zona Șagului. 

Șoseaua este una dintre cele mai circulate din județul nostru, în lipsa centurii de sud care să scoată traficul greu din Timișoara.