Fotografiile postate de timișoreni pe rețelele de socializare arată calitatea precară a apei calde furnizate în ultimele săptămâni de Colterm. Dacă până acum, locuitorii din zona Dacia sau Cetății erau deja obișnuiți cu apa murdară, acum problemele s-au extins și în alte zone din oraș: Modern, Fabric și Soarelui. În paralel, administrația locală anunță că se fac cele mai mari investiții în conductele care transportă apa caldă și agentul termic, însă în teren lucrurile stau mai prost decât înainte. 

Primarul Timișoarei a organizat o declarație de presă astăzi cu tema Colterm. Acesta a anunțat că primăria va acorda un sprijin pentru achiziționarea certificatelor verzi și că soluțiile trebuie gândite cu pragmatism, nu cu isterie și populism. 

“Am văzut că se găsesc soluții cu seriozitate și pragmatism nu cu isterie și cu populism așa cum am văzut în ultimele luni în spațiul public și chiar și în Consiliul Local, asta nu înseamnă din păcate că toate problemele sunt rezolvate […] spre surprinderea mea să zicem, pierderile la nivel procentual chiar au crescut față de anii trecuți, deși am schimbat anul trecut 30 km de rețea primară și asta bineînțeles că ridică niște semne de întrebare” a declarat Dominic Fritz. 

În paralel, timișorenii sunt obligați să plătească apa caldă murdară și urât mirositoare de la robinet.