Un proiect inedit care își propune să promoveze mersul pe bicicletă în rândul tinerilor are loc în această primăvară, la Caransebeș. La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc evenimentul Ne deplasăm în siguranță, cu scopul de a ajuta cicliștii să știe cum să circule corespunzător în trafic.

Cel de-al treilea eveniment din cadrul proiectului „Lănțuind prin Caransebeș ediția a II-a”, realizat de grupul de inițiativă Magic Bike, va avea loc duminică, de la ora 14:00, la scena din cartierul Teiuș.

În cadrul evenimentului, participanții vor asista la prezentarea semnelor și regulilor de bază de circulație, adresate bicicliștilor, dar și la o sesiune de informare despre cum poți acorda primul ajutor, oferită de Salvamont Caraș-Severin.

În cadrul proiectului au mai avut loc deja două evenimente: Fete pe biciclete, o activitate dedicată ciclismului feminim, realizată în colaborare cu Bella Bike, și Lănțuind prin pădure, o tură de mountain bike realizată în pădurile din apropierea orașului.

În perioada următoare, vor avea loc încă alte două evenimente, pe care echipa proiectului le va anunța pe rețelele de socializare.

Printre scopurile proiectului se află creșterea numărului de bicicliști din localitate, promovarea zonei naturale, scăderea nivelului de poluare, decongestionarea traficului, dar și formarea de noi legături între tinerii din oraș.

Fiecare participant la aceste activități va avea un carnet al biciclistului în care va aduna puncte dobândite prin prezența la evenimente. La final, aceștia vor primi un kit cu surprize. Mai multe informații despre următoarele acțiuni, se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089927745387

https://www.instagram.com/magic.bike.csb