Statisticile arată că România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la capitolul reciclare. Educația noilor generații ar putea fi soluția, spun specialiștii. Acest lucru se întâmplă, însă la Timișoara. La Grădinița cu Program Prelungit 32, unde cei mici vor lua parte la ateliere creative care îi vor face să conștientizeze importanța reciclării.
Caravana Reciclării Creative este un proiect dedicat tuturor profesorilor din învăţământul preuniversitar din judeţele Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș. Aceștia au avut timp să se înscrie pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă importanța reciclării.
Caravana Reciclării Creative ajută profesorii și elevii participanți ca, prin reciclarea creativă a deșeurilor, să crească gradul de conștientizare a efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, în școlile, familiile și comunitățile lor.
Concret, timp de o zi, cei mici vor lua parte la un atelier în care vor învăța:
– Ce înseamnă reciclare corectă?
– Ce facem cu ceea ce am reciclat?
– Cum construim zone de reciclare și recreere în școală?
– Cum întreținem zonele de reciclare și recreere create?
Joi, 18 aprilie, copiii de la Grădinița PP 32 din Timișoara, împreună cu Simona Marcu, Roșian Geanina Cosmina, Orian Elena, Magda Iustina și Lungoci Claudia, cadre diactice în instituție vor lua parte la atelierul „Recilate și înapoi la lume date”. Cei mici vor fi ocupați toată ziua cu materialele reciclabile pe care le vor transforma în diferite obiecte pe care le vor vinde.
La unele activități vor lua parte și părinții care vor să îi atragă pe cei mici în lumea reciclării.