Este a doua zi de protest pentru fermieri din vestul țării, nemulțumiți că ajung la sapă de lemn din cauza taxelor. 

Peste 100 de autovehicule, utilaje agricole și camioane circulă în coloană, cu viteză redusă, în zona de nord a Timișoarei. 

Astfel, polițiștii din Timiș fac apel la șoferi să evite Drumul Național 69, la intrare în Timișoara, dar și centura orașului pentru că pot rămâne blocați în trafic. 

“Având în vedere că este în desfășurare un protest al “fermierilor/transportatorilor” pe DN69 sens Centura Timișoarei, printr-un marș format din 44 tractoare agricole, 10 camioane si 50 autoturisme, polițiștii timișeni recomandă tuturor cetățenilor să evite Centura Timișoarei pentru a nu se crea inconveniente în deplasările personale, întrucât obiectivul manifestării îl reprezintă circularea de către transportatori pe drumul public cu viteza redusă” transmit reprezentanții IPJ Timiș. 

Fermierii sunt nemulțumiți de o serie de probleme din sectorul agricol care trenează deja de mai mulți ani. Printre ele, întârzieri la plata subvențiilor, până la prețul cerealelor care este prea mic din cauza concurenței neloiale a produselor din Ucraina.

Până la această oră, la protestele din vestul țării nu s-au înregistrat incidente.