Fermierii din Timiș protestează pentru a 5-a zi consecutivă. nemulțumiți de întârzierile subvențiilor și de concurența neloială cu cerealele din Ucraina, zeci de agricultori au vrut și astăzi să blocheze Centura Timișoarei în semn de protest.

În drumul lor spre centură, însă la intrarea pe Drumul Național 69, în dreptul localității Sânandrei, fermierii au fost întâmpinați de echipaje ale poliției care i-au anunțat pe fermieri că nu pot intra cu utilajele pe șoselele naționale, deși zilele trecute le-a fost permis acest lucru.

„Am avut o discuție la poliție, cei care veniți cu tractoarele nu o să vă mai lase să protestați pentru că tractoarele sunt înmatriculate doar pentru funcții agricole, nu pentru a protesta. Acum am avut o discuție și dacă ieșiți în proteste pe centură o să vă oprească pe toți ca să vă ia permisele” transmite un fermier colegilor săi de pe un grup de Whatsapp.

Majoritatea fermierilor vor alege totuși să protesteze cu mașinile personale care pot circula în condiții legale pe drumurile naționale.

Sunt tensiuni și în rândul fermierilor din Lugoj și Moravița care au solicitat întrevederi cu reprezentanții Prefecturii Timiș.