Începând de astăzi, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire desfășoară activități de control la toți agenții economici care dețin, utilizează şi comercializeazā GPL, în cadrul comisiilor mixte, constituite prin ordin al Prefectului județului Timiș.

Principalele aspecte verificate vor urmări analiza operatorilor economici din punctul de vedere al avizarii și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, precum și respectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizațiilor, conform reglementărilor tehnice în vigoare.

În evidențele ISU Timiș, în județ există un număr de 132 de obiective ce utilizează GPL, autorizate din punctul de vedere al securității la incendiu, după cum urmează:

– 44 sisteme independente de alimentare cu G.P.L pentru autovehicule – tip Skid;

– 26 de stații mixte de distribuție carburanți și GPL la autovehicule;

– 62 instalații de alimentare și distribuție GPL la consumatori

Isu a demarat controale încă de anul trecut, în luna martie, a anului 2022, inspectorii de prevenire au efectuat 115 controale la stațiile de distribuție carburanți din județ. 

În urma controalelor au fost aplicate 211 sancțiuni contravenționale, dintre care, 102 amenzi, în cuantum de 433.000 RON.

Imagini: ISU Timiș