Un bărbat din Timișoara a fost prins la furat de lalele, în Parcul Justiției, la câțiva pași de Primărie. Acesta a declarat polițiștilor locali că voia să le planteze la el în grădină. 

Totul s-a întâmplat în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19.00. La fața locului, polițiștii locali au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care, dotat cu ustensile de grădinărit, scotea bulbi de lalele din parc. 

De altfel, acesta avea într-o plasă un număr de 25 de bulbi deja scoși. Bărbatul a declarat că intenționa să îi folosească în scop personal, cel mai probabil să-i planteze în grădină. 

Cel în cauză a fost predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârțirii infracțiunii de furt. 

Acesta nu este singurul caz de acest gen. De-a lungul timpului polițiștii locali au mai depistat persoane care sustrăgeau flori din zona centrală și din parcuri, din locuri publice precum Piața Victoriei, Filarmonică, Parcul Camen Sylva, Parcul Poporului.