Asociația Citești și Crești a finalizat proiectul „Sală de lectură în școală” în curtea Liceului Bilingv Româno-Croat din Carașova, jud. Caraș-Severin, aflat în subordinea Primăriei Comunei Carașova. Pentru toți care îi vor trece pragul sunt pregătite cărți destinate copiilor de toate vârstele, cărți din programa școlară, dar și titluri pentru adulți. În jur de 3.500 de cărți se găsesc în rafturile sălii. Proiectul se adresează copiilor, tinerilor carașoveni și nu numai.

De asemenea, include o zonă de videoproiecție cu întreg suportul tehnologic pentru a urmări un film, un film documentar sau a prezenta un proiect școlar. ARTcorner este o zonă pentru relaxare prin pictură, desen, jocuri interactive pentru toate vârstele. Necesar a fost și un colț al corpului uman, o alternativă pentru a susține orele de biologie sau pentru studiul individual.

În esență, intenția pentru amenajarea acestui spațiu a fost de a le oferi copiilor și tinerilor un spațiu al lor: pentru întâlniri, un loc de discuții care se pot transforma în proiecte; un spațiu al curioșilor, unde să se regăsească, un loc cu povești de toate felurile, un loc de creație; o alternativă a orelor de română, desen, istorie sau biologie; un loc de joacă sau pentru studiu individual.

Sala de lectură din cadrul Liceului Bilingv Româno-Croat din Carașova, jud. Caraș-Severin, aflat în subordinea Primăriei Comunei Carașova a beneficiat de un buget de 20.000 de euro, urmând ca spațiul să fie coordonat/ administrat de Primăria Comunei Carașova în strânsă colaborare cu liceul comunal. Sala este deschisă pe tot parcursul zilei.