În perioada sărbătorilor, 5 instituții din România pot primi energie, drept cadou (gaz sau curent electric) în urma unei campanii care îi îndeamnă pe români să spună lucruri bune și să gândească pozitiv. E.ON lansează o nouă invitație românilor prezenți pe rețelele sociale, care sunt chemați să se implice, în perioada 6-17 aprilie, în campania care unește suflete.

„Aflată la ediția a noua, campania se desfășoară pe pagina de Facebook <Dăruiește Lumină>, precum și pe conturile de Instagram și TikTok. Pe aceste platforme, românii se pot implica și pot decide către ce instituție să meargă cantitățile de energie, urmărind poveștile acestora prezentate în cinci episoade din <Podcastul Dăruiește Lumină>. Fiecare comentariu de încurajare, apreciere a respectivei postări sau redistribuire a conținutului dedicat echivalează cu 50 kWh, energie pe care fiecare utilizator o poate dona instituției pe care o va susține, fără să îl coste nimic. Un utilizator poate oferi lumină unuia sau mai multor beneficiari ale căror povești sunt prezentate în seria de podcasturi de pe pagina <Dăruiește Lumină>” transmit reprezentanții E.ON România.

Între instituțiile care pot primi energie sunt: Institutul Inimii din Târgu-Mureș, Căminul de Copii din Odorheiu Secuiesc, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj, Căminul pentru Persoane Vârstnice Inocențiu Klein din Timișoara și Casa Share din Iași.

De la intrarea pe piaţa de energie din România, E.ON a susţinut cu peste 16,2 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative fiind de aproximativ 550.000.