Primăria Municipiului Timișoara anunță că peste 130.000 de cetățeni și-au plătit impozitul pe clădiri, terenuri sau autoturisme în primele 3 luni ale anului 2023. Astfel, aceștia au beneficiat de o reducere de 10% din preț. Numărul contribuabililor care au ales să plătească impozitul cu reducere anul acesta este în creștere față de anul trecut. Semn că scumpirile i-au făcut pe români să economisească și la acest capitol. 

33% dintre contribuabilii persoane fizice au achitat impozitul online, în creștere cu 10% față de procentul de utilizare a serviciilor online pentru perioada de referință a anului 2022. La persoane juridice, 35% au achitat online și 39% prin virament bancar. Ceilalți contribuabililor au plătit impozitele la casieriile Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara și la oficiile poștale. 

În primele trei luni ale anului, Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara a înregistrat încasări de peste 200 de milioane de lei, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când sumele provenite din achitarea impozitelor au totalizat aproximativ 180 de milioane de lei.

Primăria Timișoara, prin Direcția Fiscală, pune la dispoziția contribuabililor mai multe modalități pentru achitarea taxelor și impozitelor locale: plata cu numerar la ghișeu sau la oficiile poștale, prin ordin de plată sau online. Plata online se poate realiza extrem de simplu, prin înscrierea pe platforma Atlas a DFMT, care permite utilizatorilor înregistrați în sistem să vizualizeze și să acceseze toate serviciile oferite în sistem online de administrația fiscală a municipiului.