Cel mai recent control al comisarilor de la Garda de Mediu din Timiș s-a lăsat cu amenzi usturătoare pentru Primăria din Lugoj. În perioada 22.03-24.03.2023, comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la Primăria Municipiului Lugoj, atât pentru a verifica dacă amplasamentele pe care au fost identificate deșeuri abandonate la controlul anterior au fost salubrizate, cât și pentru a verifica sesizările înregistrate la GNM CJ Timiș cu privire la abandonările de deșeuri pe raza UAT Municipiul Lugoj.

„La controlul în teren pe raza teritorial administrativă a Municipiului Lugoj au fost identificate numeroase amplasamente cu deșeuri abandonate. De asemenea, s-a constat că amplasamentele identificate la controlul anterior cu deșeuri abandonate nu au fost salubrizate, deși UAT Municipiul Lugoj i-au fost dispuse măsuri în acest sens” spune Luci Mușuroi, comisar șef la Garda de Mediu Timiș.  

Pentru neconformitățile constatate, Primăria Municipiului Lugoj a fost sancționată contravențional cu 2 amenzi în valoare totala de 145.000 lei, conform legislației specifice și totodată au fost dispuse măsuri de salubrizare imediată a amplasamentelor pe care au fost abandonate deșeuri.