Muzica tradițională din Banat a pierdut un pilon important, Tiberiu Ceia, cunoscut pentru șlagărele sale s-a stins din viață, joi 29 martie 2023, la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de colegii săi de la Studioul Teritorial TVR Timișoara. 

“Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți. Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi!” au transmis cei de la Televiziunea Română din Timișoara. 

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara și întreaga viață a fost dedicată cântecului popular. A debutat în 1967 ca solist pe scena Operei Naționale din Timișoara, tot atunci și-a început și cariera didactică. Cântecele care l-au consacrat sunt: “Frumoasă vecina noastră”, “Din copită murgul bate”, “Tot așa mă bate gândul” și “De ce mândro n-ai venit”. Dumnezeu să îl odihnească în pace!