Imagini ireale au fost surprinse lângă Timișoara. Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului a făcut public un filmuleț în care mai mulți vietnamezi sapă după popândăi în zona de sud a Timișoarei.  În imaginile postate de organizație pe Facebook se vede cum cetățenii vietnamezi sapă de zor pe un teren viran, în timp ce lângă ei, într-un bidon albastru de apă, stau animăluțele prinse deja. Autoritățile spun că vietnamezii le vânează pentru consum propriu. 

“De acestă dată observăm cum un grup de asiatici sapă de zor pentru a captura rozătoare, cel mai probabil popândăi, pe care îi introduc în bidoane de plastic. Animalele sunt protejate de lege, precizăm asta pentru glumeții de serviciu. Nu mai este vorba despre șobolani, ci de un caz mult mai grav. Poliția animalelor a fost îngăduitoare pana acum și le-a ținut un instructaj, in urma căruia doua săptămâni a fost liniște” transmit cei de la OPCMB. 

Imaginile au ajuns și la oamenii legii care fac cercetări. 

“La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost înregistrată o sesizare ce privește acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale” transmit reprezentanții Poliției Timiș. 

Mai mult, reprezentanții organizației de protecție a animalelor povestesc că acesta nu este un caz izolat. Cetățeni vietnamezi au mai fost surprinși în astfel de ipostaze și pe strada Polonă, dar și în zona Dumbrăvița. Oamenii povestesc că aceștia vânează uneori tot pentru consum propriu șobolani, pisici sau câini vagabonzi.