A început oficial campania electorală, la Timișoara. La miezul nopții, partidele s-au dus prin oraș să lipsească primele afișe pe panourile electorale disponibile în centru, însă atunci când reprezentanții AUR s-au întâlnit cu cei de la USR au ieșit scântei.

Piața Unirii a fost cel mai aglomerat loc la miezul nopții, atunci când cei de la USR și AUR s-au dus să lipească afișe electorale. Chiar dacă sunt 50 de locații disponibile în oraș, partidele s-au înghesuit să lipească primele afișe în zona zero a Timișoarei.

Simpatizanții AUR s-au îmbrâncit cu cei de la USR în încercarea de a lipi primul afis, iar până la agresiune a fost doar un pas. Ambele partide se acuză acum reciproc de agresivitate și limbaj vulgar.

„Au blocat panourile din Piața Unirii. Nu ne-au lăsat să ne punem afișele de campanie fiind cumva protejați de mai mulți bodyguarzi care ne-au îmbrâncit și ne-au împins de acolo să nu avem acces la panouri, ca să lipească ei primul afiș, iar Ruben Lațcău, când l-am întrebat pe Dominic Fritz despre realizările din Timișoara, a venit, m-a bruscat, mi-a dat peste telefon” a declarat Marian Cucșa, președintele Partidului Republican din România.

În replică, reprezentanții USR spun că lucrurile au stat diferit.

„Ce s-a întâmplat aseară e o rușine și nu e deloc în spiritul Timișoarei […] Cred că undeva la 5-6 membrii de la AUR au venit, au început să urle, să strige, să se îmbrâncească și au coninuat acest lucru undeva la 15-20 de minute. La un moment dat, situația a degenerat cum ați văzut, eu nu știu cu ce a fost domnul Cucșa amenințat, inclusiv pe filmare, eu mă văd pe mine împins, dar suntem obișnuiți cu lucrul ăsta nu ne lăsăm intimidați” a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

https://www.facebook.com/share/v/FuTiwsLXEKBxS7aq/?mibextid=WC7FNe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *