Angajații Consiliului Județean Timiș vor să încurajeze comunitatea să doneze sânge! 35 de angajați s-au alăturat campaniei județene de donare de sânge, în cadrul parteneriatului pe care administrația județeană îl are cu Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara. 

Obiectivul principal al acțiunii găzduite de Consiliul Județean Timiș a vizat conștientizarea și sensibilizarea populației asupra actului donării.

„Este un act de responsabilitate socială, care poate fi decisiv pentru o persoană aflată în suferință. La nivel național încă ne confruntăm cu un deficit major de donatori de sânge, numărul acestora fiind mult sub necesarul medical, fapt pentru care gestul colegilor de la Consiliul Județean Timiș merită toată aprecierea. Le mulțumesc și îi îndemn pe cât mai mulți să se implice și în viitor în astfel de campanii prin care își ajută semenii”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acțiunile de donare de sânge au devenit o constantă la nivelul Consiliului Județean Timiș, fiind organizate sesiuni periodice, începând cu anul 2021.

Donarea de sânge este singura modalitate de a ajuta pacienții care au nevoie urgentă de o transfuzie pentru însănătoșire sau chiar pentru a supraviețui, fapt indispensabil pentru foarte multe persoane aflate în momente critice. Pe lângă latura umanitară, donarea contribuie la reducerea factorilor de risc cardiovascular, determinând, în același timp, scăderea riscului de producere a trombilor (cheaguri de sânge) și implicit a infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale.