Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au fost alertați în această dimineață cu privire la o posibilă persoană înecată în râul Timiș, pe raza municipiului Lugoj. Conform informațiilor noastre, este vorba despre un tânăr de 15 ani.

Mobilizarea a inclus toate subunitățile de intervenție ale inspectoratului, iar la fața locului acționează 19 pompieri cu 8 bărci, echipajul de scafandri și un echipaj SMURD.

Conform informațiilor primite de la Poliția Municipiului Lugoj, un tânăr ar fi intrat în râul Timiș cu intenția de a înota, fiind ulterior luat de curenții puternici ai apei. Polițiștii și pompierii colaborează la fața locului pentru a desfășura verificările necesare în vederea depistării persoanei dispărute.

Perioada temperaturilor ridicate, vine însă, cu unele riscuri și pericole. Cel mai crescut risc al verii este pericolul de înec.


Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri pentru a evita pericolul de înec:

-nu intrați în apă după ce ați consumat alcool;
-nu intrați în apă pe timp de noapte;
-nu intrați în apa rece după expunere la soare;
-nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
-nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi;
scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
-nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *