Polițiștii locali au depistat mai multe persoane care creșteau ilegal ponei, găini, rațe, vaci și oi pe raza municipiului Timișoara, în urma unor sesizări primite de la cetățeni. Verificările au fost efectuate pe Str. Zefirului și Str. Ariadna, unde s-a constatat că proprietarii lăsau poneii liberi la păscut pe terenurile din apropiere și dețineau păsări de curte, precum găini și rațe.

În ambele cazuri, proprietarii au fost sancționați cu avertisment scris și somați ca în termen de cinci zile să mute animalele într-o altă locație. 

Acestea nu sunt, însă singurele incidente de acest gen. Zilele trecute, un cetățean de pe Str. Maria Dogaru a fost sancționat pentru creșterea a 10 vaci, fiind de asemenea somat să le mute. În plus, un alt bărbat care deținea 100 de oi pe Str. Gh. Azap, în zona Mehala, a fost amendat cu 2000 de lei pentru pășunatul acestora pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier.

Conform HCL 117/2024, deținerea și creșterea animalelor și păsărilor de fermă, precum și a animalelor din categoria cailor, poneilor și păsărilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot și miros, este interzisă pe raza municipiului Timișoara, cu excepția grădinilor zoologice și a manejurilor autorizate. Sancțiunile pentru astfel de fapte variază între 1000 și 2500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *