În această dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au descoperit 24 de migranți ascunși în compartimentul de marfă al unui camion înmatriculat în Turcia. Mai multe dintre persoanele descoperite prezentau semne de deshidratare, necesitând asistență medicală de urgență.

Incidentul a avut loc în jurul orei 08:30, când un cetățean turc s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta mobilă pe ruta Turcia – Belgia. La controlul specific, polițiștii au descoperit 24 de persoane ascunse în compartimentul destinat transportului de marfă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), prezent în punctul de frontieră pe perioada sezonului estival, a intervenit imediat pentru evaluarea stării de sănătate a migranților. Având în vedere starea de deshidratare a unora dintre aceștia, o autospecială SMURD a fost chemată în sprijin pentru a oferi asistență medicală suplimentară. Unul dintre migranți a fost transportat la spitalul din Arad, fiind stabil, conștient și cooperant, în timp ce restul persoanelor au fost stabilizate și se află în afara oricărui pericol.

În prezent, se desfășoară cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *