Un festival de renume pentru cinfilii timișoreni, „Ceau, Cinema!” celebrează anul acesta ediția aniversară. Peste 30 de filme în premieră pentru Timișoara, 20 de invitați din țară și din străinătate, ateliere pentru copii sau secțiuni de concurs pentru filmul european, toate sunt pe agenda de anul acesta a ediției cu numărul 10 a festivalului. Nu mare le-a fost mirarea organizatorilor să descopere că nu vor primi finanțare de la Consiliul Județean Timiș prin axa de proiectele cultural-artistice și de tineret pentru desfășurarea festivalului, ba mai mult, proiectul a primit zero puncte din partea comisiei la capitolul „Valoarea culturală/ artistică a proiectului”.

„Nu ne stă în fire să contestăm decizii ale comisiilor de evaluare, mai ales că am pledat ani de zile pentru profesionalizarea şi transparentizarea acestor concursuri de finanţare, însă nu putem să rămânem tăcuţi şi să nu ne exprimăm stupefacţia şi indignarea când ne simţim nedreptăţiţi în privinţa unui aspect atât de flagrant, şi anume că, din perspectiva comisiei, suntem un festival de film cu valoare culturală/artistică ZERO, dintr-un punctaj maxim de ZECE” transmit organizatorii Festivalului “Ceau, Cinema!”.

Pe lângă festivalul de film, nici alte proiecte cunoscute de timișoreni nu au primit finanțare: Rock la Mureș, Embargo Festival sau Nomad Global Village. În schimb, Festivalul coral „Trifu Șepețian”, ediția a II-a de la Chizătău a primit 10.000 de lei, „CineMoldova” – Festival de Film Basarabean a primit 25.000 de lei și Serile Duhovnicești, ediția a III-a a primit 20.000 de lei din partea Consiliului Județean. Lista completă a proiectelor poate fi consultată AICI.