Partidul USR acuză reprezentanții Consiliului Județean că proiectele evaluate în cadrul programului „TimCultura” au fost evaluate din pix. Comisia a stabilit că festivalul Ceau, Cinema!, Embargo sau Rock la Mureș au zero valoare cultural-artistică și zero caracter inovator. Dezbaterile aprinse au pornit în plenul reunit al CJT, în care consilierii de la USR au refuzat să voteze lista finală a finanțărilor, acuzând comisia de subiectivism.

„Evaluare de până acum pare să fi fost făcută din pix. Vorbim aici de bani publici pe care îi acordă Consiliul Județean, dar unde mai multe proiecte au fost depunctate artificial, pe criterii subiective. Noi nu putem vota ceva pe care scrie că evenimente cu renume au valoare artistică zero. Pentru procesul lipsit de transparență sau explicații îi acordăm nota zero lui Alin Nica, pentru că vrem să găsim soluții prin care aceste proiecte să fie evaluate corect”, transmite Vlad Șendroiu, lider de grup al consilierilor județeni USR.

În timp ce proiecte aflate la a 9-a sau a 10-a ediție au fost excluse de la finanțare. În schimb, Festivalul coral „Trifu Șepețian”, ediția a II-a de la Chizătău a primit 10.000 de lei, „CineMoldova” – Festival de Film Basarabean a primit 25.000 de lei și Serile Duhovnicești, ediția a III-a a primit 20.000 de lei din partea Consiliului Județean.

„Proiecte aflate la prima sau a doua ediție, au primit finanțare cu punctaj maxim la valoare culturală sau caracter inovator”, a declarat Laura Boldovici, consilier județean USR. Aceasta critică și secretizarea formularelor de evaluare, care ar fi putut oferi transparență cu privire la observațiile membrilor comisiei.

One thought on “Scandal politic-cultural. USR acuză PNL că a lăsat fără finanțare evenimente cu tradiție din Timiș”

Comments are closed.