default

Centura de Sud a Timișoarei a rămas tot la stadiul de proiect, deși în această perioadă ar fi trebuit să se taie panglica de inaugurare pentru cei 25 de kilometri. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație lucrările necesare finalizării construcției. În acest moment, proiectul este realizat, în teren, în proporție de 58% de firma Tirrena Scavi, cu care CNAIR a rupt contractul de execuție pentru slaba mobilizare în teren a muncitorilor. 

„În urma rezilierii contractului inițial, au mai rămas de executat 41,74 % din lucrări. Lungimea întregului traseu este de 25,69 km, având 12 lucrări de artă, din care trei poduri și nouă pasaje, patru noduri rutiere și cinci intersecții la nivel, precum și două parcări de scurtă durată” declară reprezentanții DRDP Timișoara. 

Proiectul Variantei de Ocolire Sud a Timișoarei a fost scos la licitație în 2017, după multe contre politice pe tema proiectului. Firma Tirrena Scavi a fost aleasă atunci în urma licitației. Lucrările ar fi trebuit terminate în 2023, însă din cauza problemelor financiare, firma nu a mai putut continua lucrările. Astfel, în 2023, Timișoara care este Capitală Culturală Europeană nu are o centură ocolitoare. 

Foto: DRDP Timișoara