Atenție, la pod! Așa ar trebui să sune anunțul montat de autoritățile județene pe marginea Drumului Județean 609 dintre Remetea Mare și Bucovăț. Chiar dacă sunt amplasate semne de circulație care interzic pătrunderea pe podul peste Bega a tirurilor, camioanelor și a autovehiculelor mai grele de 7,5 tone, se pare că, regula este încălcată de câteva sute de ori pe zi. Șoferii de camioane trec în voie prin zonă fără să îi întrebe nimeni nimic. Cum indicatoarele rutiere nu sunt de folos, subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, cere celor de la Consiliul Județean Timiș, montarea unor limitatoare de înălțime.

„Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie.” spune Sorin Ionescu, subprefect de Timiș.

Reprezentanții CJT au realizat și o expertiză care arată că podul stă să cadă, astfel în urma acestor lucruri scoase la iveală de specialiști, au impus limite de tonaj în vara anului trecut.

„Restricția pe sectorul de drum județean dintre Remetea Mare și Bucovăț a fost instituită cu avizul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, astfel că echipajele acestuia au cunoștiință de acest aspect și pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea restricției instituite conform legislației in vigoare” transmit reprezentanții Consiliului Județean Timiș.