Parcul Civic din Timișoara, un șantier nesfârșit, ne oferă zilele acestea un exemplu de așa nu, la capitolul respectarea caietului de sarcini al unui proiect pe bani mulți. Jurnaliștii de la Vocea Timișului notează că în proiectul de reabilitare a parcului se arată că stâlpii de iluminat trebuie să fie construiți din oțel de tip S235.

În realitate, imaginile surprinse de voceatimișului.ro, arată că stâlpii sunt construiți pe o structură metalică destul de subțire, sunt îmbrăcați în spumă și mai apoi acoperiți cu un strat de plastic. Deși seamănă cu oțelul, învelișul se poate rupe cu ușurință de către oricine, iar imaginile sunt grăitoare. Înainte de marea inaugurare a parcului, unul dintre stâlpi este deja deteriorat.

„Lucrările în Parcul Civic au fost atribuite în 2019, de administrația Robu, unei firme care se afla în insolvență. Ele nu au fost recepționate tocmai din cauza problemelor foarte grave descoperite pe teren de angajații Primăriei Timișoara. […] Vom cere constructorului și remedierea problemelor semnalate de dumneavoastră, iar dacă această firmă nu va fi în stare să ducă acest contract la bun sfârșit, vom căuta pe altcineva care are această capacitate” declară Bogdan Marta, consilier personal al primarului din Timișoara Dominic Fritz.

Sursa: voceatimisului.ro