Stadionul „Dan Păltinășanu” din Timișoara a devenit pericol public. Actualmente, o umbră a marelui stadion, tribunele stau să cadă, scaunele sunt rupte, iar puținii jucători care se mai antrenează pe gazon nu au căldură în vestiare. Este imaginea cu care Timișoara intră în anul 2023, anul capitalei culturale europene fără un stadion care să găzduiască evenimente importante. Pomisiuni de la București au tot venit, însă banii nu au apărut.


Standionul „Dan Păltinășanu” a fost construit în anii `60 și încă este al doilea cel mai mare stadion din țara noastră cu peste 30.000 de locuri pe scaune. Astăzi, suporterii lipsesc. Au fost înlocuiți de buruienile care cresc printre scaune. Scările nu mai sunt sigure, iar o parte din tribună stă să cadă. Starea de degradare este atât de avansată încât o expertiză arată că nu se mai pot face renovări deloc. Soluția găsită de administratorul stadionului, Consiliul Județean, este ca structura să fie dărâmată și în loc să fie contruit un nou stadion. Autoritățile județene au primit promisiuni de la București încă de acum 3 ani, însă nimic concret.


„După cum am putut constata este vorba de rea voință, nu de birocrație. Păi cred că ar trebui întrebat la București de ce tot timpul Timișoara a fost lăsată la urmă, de ce noi suntem principalul contribuitor când vine vorba de fonduri pe care le trimitem către București, dar când este vorba de venit, primim mai puțin sau suntem lăsați la urmă sau proiectele noastre sunt lăsate să meargă mai încet” spune Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Compania Națională de Investiții s-a angajat să facă studiul de fezabilitate și proiectul de execuție. În paralel, stadionul stă închis pentru că este un real pericol pentru suporteri.