Este cerere uriașă pentru expoziția „Brâncuși – surse românești și perspective universale”. Miercuri dimineața, trecătorii din Piața Unirii au observat sute de persoane care au format un rând de-a lungul Muzeului de Artă, în speranța că pot vedea operele sculptorului.

Cei care au trecut prin zonă spun că sunt atât de multe persoane care așteaptă la coadă, încât rândul se întinde până în spatele Tribunalului Timiș.

Se întâmplă asta deoarece în fiecare prima zi de miercuri a lunii, intrarea este gratuită pentru toate categoriile de vizitatori. Iar ordinea de intrare este primul venit, primul servit.

Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiași expoziții lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele, Capul de copil, etc. 

Sculpturile sunt expuse alături de o selecție atent ghidată de fotografii și fragmente filmate de Constantin Brâncuși.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, iar biletele pot fi achiziționate prin rezervarea prealabilă pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului. 

Programul de vizitare este de  miercuri până duminică, între orele 10:00 – 20:00.  În zilele de luni și marți, precum și în 24–26 și 31 decembrie 2023 și 1–2 ianuarie 2024 este  închis. 

Scenografia cu lumină redusă, intimă a expoziției și spațiul limitat permit accesul unui număr limitat de vizitatori, organizatorii estimând o capacitate totală de vizitare, pe toată durata expoziției, de circa 70.000 de intrări.