Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au intervenit într-o situație de tentativă de trecere ilegală a frontierei, depistând cinci cetățeni din Nepal în apropierea localității de frontieră Cenad. Incidentul a avut loc în seara zilei de 25 ianuarie 2024, în jurul orei 20.10, când forțele de frontieră au demarat o acțiune specifică de combatere a migrației ilegale.

Cei cinci cetățeni străini au fost observați în timp ce coborau dintr-un autoturism înmatriculat în România și apoi încercau să fugă către frontiera cu Ungaria. După o intervenție rapidă, aceștia și șoferul vehiculului au fost reținuți și conduși la sediul sectorului pentru verificări suplimentare.

Investigațiile ulterioare au relevat că cei cinci cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, sunt originari din Bangladesh și au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, în speranța de a ajunge în vestul Europei. Este important de menționat că aceștia au intrat legal în țară, având vize de muncă valide.

În prezent, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale tentativei de trecere frauduloasă a frontierei de către cetățenii nepalezi, iar în cazul șoferului român, este investigată posibila săvârșire a infracțiunii de trafic de migranți. Măsurile legale adecvate vor fi dispuse conform concluziilor investigațiilor.

Totodată, autoritățile recomandă cetățenilor să evite transportul de persoane necunoscute către sau dinspre frontiera de stat și să raporteze orice situație suspectă echipajelor Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon cu funcționare non-stop (021.9590).